Schoorsteenveger Best

Maak nu een afspraak

Schoorsteenveger Best

Wanneer de haard minder goed lijkt te werken, hoeft dat niet altijd aan het brandmateriaal te liggen. Veel mensen schakelen dan over naar bijvoorbeeld pellets in plaats van houtblokken of andersom, in de hoop dat het beter wordt. De kans is groot dat de natuurlijke ventilatie niet meer optimaal functioneert, en zo de energie efficiëntie van een (open) haard vermindert. Dit is slechts één probleem dat een vervuilde schoorsteen kan opleveren. Laat de schoorsteenveger in Best korte metten maken met alle problemen omtrent de haard, op basis van een vaste, lage prijs.

 

Daarom schakel je de schoorsteenveger Best in

Je kunt de schoorsteen zien als de longen van een woning. Het is bekend dat longen na verloop van tijd beschadigd kunnen raken door zaken als roken, dit is ook het geval bij schoorstenen. Zo zal teer, roet en vet zich afzetten tegen de schoorsteenmantel, ook kunnen er takken en bladeren van boven in de schoorsteen vallen. Daarnaast kunnen vogelnesten voor verstopping zorgen, met als gevolg dat rook niet goed een weg naar buiten kan vinden, en dat er onvoldoende lucht wordt aangezogen voor een optimale verbranding. De schoorsteenveger Best helpt met het verhelpen van deze problemen.

Deze vervuiling kan meer veroorzaken dan afnemende energieprestaties of verminderd wooncomfort. Het kan ook zeer gevaarlijk zijn, zo kan onvolledige verbranding ervoor zorgen dat er koolmonoxide geproduceerd wordt, wat niet voor de niets de ‘onzichtbare sluipmoordenaar’ wordt genoemd. Ook schoorsteenbranden komen regelmatig voor, die kunnen overslaan naar de rest van woning. Daarom zal een verzekeraar bij aanwezigheid van een haard vragen naar een veegbewijs. De schoorsteenveger in Best geeft na iedere reiniging een veegbewijs af. We adviseren een jaarlijkse reiniging, maar als je de dienstverlening van Derks Schoorsteenvegers Best gewoon een keertje wilt uitproberen is dat uiteraard ook mogelijk. Om de prijs hoef je het niet te laten!

 

Ik heb geen schoorsteen … maar wel dakgoten

Naast schoorsteenreiniging of bijvoorbeeld een vogelnest verwijderen in Best, kunnen we ook dakgoten reinigen. Dit is namelijk eveneens een grote ergernis bij veel mensen, en niet iedereen kan of wil jaarlijks het dak op klimmen om bladeren, takken en ongedierte uit de goten te vissen. Voorkom overstroming en zorg voor een goede afvoer van regenwater zonder stank op het dak, en laat ook de dakgoot reinigen in Best door onze specialisten. Deze dienst is geschikt voor mensen met of zonder haard en schoorsteen.

 

Genezen én voorkomen

Een nest met fluitende vogels kan heel schattig zijn, maar liever niet in de schoorsteen. Let op, want je mag niet zomaar een vogelnest verwijderen in Best, dit is pas toegestaan wanneer de vogels uitgevlogen zijn. Daarna kunnen wij dit karwei op mens- en diervriendelijke wijze uitvoeren, ruim voordat het tijd wordt om de haard weer aan te steken. Als preventieve maatregel gaat er niets boven een schoorsteenkap plaatsen in Best. Dit is een service die we ook verlenen, van selectie tot aan installatie en onderhoud na plaatsing. Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden van één of meerdere diensten, of plan direct een afspraak voor een reiniging van de schoorsteen.

 

Derks Schoorsteenvegers is 24/7 bereikbaar, en werkt op basis van vaste prijzen en gegarandeerde kwaliteit inclusief veegbewijs.

We zijn ook actief als:

Eenmalig vegen (van beneden) €65,-. Van bovenaf €89,-.

Elk 2e kanaal €32,50,-

Dakgoten reinigen €4,- per meter

Vogelnest verwijderen €150,-

Menu