Schoorsteenveger Boxtel

Maak nu een afspraak

Schoorsteenveger Boxtel

Wanneer je op zoek bent naar een schoorsteenveger in Boxtel, dan hoef je niet verder te zoeken! Derks Schoorsteenvegers is dé regionale specialist in schoorstenen, daarnaast kunnen we schoorsteenkappen plaatsen, vogelnesten verwijderen of de dakgoten reinigen. Dit doen we op basis van heldere tarieven en een snelle service met 24 uurs bereikbaarheid, 7 dagen per week. Maak kennis met dé specialisten in schoorsteen reiniging, of lees op deze pagina waarom iedere schoorsteen regelmatig onderhoud nodig heeft.

 

Het belang van de schoorsteen vegen

Tussen de haard waar gestookt wordt, en de mantel waar de rook het pand verlaat, bevindt zich de afvoerbuis. Die kan van aluminum gemaakt zijn, van staal of steen. Wanneer een vaste stof zoals hout of houtpellets verbrandt worden ontstaan er afvalstoffen, die worden via deze buis afgevoerd. Door afzetting op de binnenzijde kan er na verloop van tijd verstopping ontstaan. Het is overigens ook mogelijk dat er vervuilende elementen van buiten naar binnen komen, denk aan bladeren of vogelnesten. Bij blokkade van de afvoer kan er schoorsteenbrand ontstaan, ook ligt koolmonoxide op de loer wanneer de verbranding door gebrek aan ventilatie niet optimaal is. Het is daarom van belang om de schoorsteen van tijd tot tijd grondig te reinigen. Derks Schoornsteenvegers in Veghel is dan de firma die je kan bijstaan.

 

Wat kan de schoorsteenveger in Boxtel voor je doen?

Reiniging van schoorstenen is slechts het begin, hier zijn nog enkele diensten die we kunnen leveren:

 

Plaatsen van een kap

Bij een schoorsteen die het jaar rond open is, kan er eenvoudig vuil naar binnen komen. Dit kunnen bladeren zijn, takken, vervuilde neerslag of een vogelnest. Dit soort elementen kunnen de kwaliteit en duurzaamheid van de schoorsteen verkorten. Je kunt ook een schoorsteenkap plaatsen in Boxtel, Derks Schoorsteenvegers kan deze kappen leveren inclusief installatie. Niet alleen zullen de prestaties van de haard verbeteren, het is ook nog eens een aantrekkelijk detail op het dak.

 

Verwijderen van vogelnesten

Zonder vogels zou ons ecosysteem er heel anders uitzien. Dit is een reden dat het ruimen van nesten tijdens de broedperiode verboden is in Nederland. En laten schoorsteenpijpen nou juist ideaal zijn als beschutte locatie voor vogelnesten. Wanneer te laat wordt ontdekt dat er zich een oud nest in de afvoerbuis bevindt, dan kan dit leiden tot problemen met rook en zelfs brand in huis. Laat daarom het vogelnest verwijderen in Boxtel door onze specialisten, geheel conform de wetgeving.

 

Reinigen van dakgoten

De schoorsteen is niet het enige deel van het dak dat het zwaar te verduren heeft. Dakgoten kunnen overstromen omdat er bladeren in vallen, of dat er zoals eerder genoemd vogelnesten in gebouwd worden. Wij kunnen als schoorsteenvegers in Boxtel ook direct dit karwei uitvoeren, dat bespaart zelf een klim op het dak wagen met een ladder. Ook zonder haard of schoorsteen ben je welkom om deze reiniging via Derks Schoorsteenvegers uit te laten voeren.

 

Een goede reiniging hoeft niet duur te zijn

Een veelvoorkomend probleem met dienstverleners, en ook in deze branche, is de onduidelijkheid in prijsstelling. Denk aan uren rekenen, nacalculatie en andere zaken die de prijs kunnen opdrijven. Dit hoeft niet het geval te zijn, daarom hanteert Derks Schoorsteenvegers standaard tarieven voor onze standaard diensten. Bij extra wensen zullen we hier voor uitvoering een kostenberekening voor maken. Op deze wijze bouwen wij aan een goede verstandhouding met onze klanten. Extra besparen? Overweeg dan een abonnement af te nemen voor een jaarlijkse reiniging van de schoorsteen of het schoonmaken van de dakgoten.

We zijn ook actief als:

Eenmalig vegen (van beneden) €65,-. Van bovenaf €89,-.

Elk 2e kanaal €32,50,-

Dakgoten reinigen €4,- per meter

Vogelnest verwijderen €150,-

Menu