Schoorsteenveger Heeze

Maak nu een afspraak

Schoorsteenveger Heeze

In ieder huis moet schoongemaakt worden, en dan hebben we het niet alleen over het wasgoed en de vaat in de keuken. Het zijn vaak de minder zichtbare delen van de woning waar achterstallig onderhoud voor problemen kan zorgen. Dit geldt zeker voor het dak, en dan met name de schoorsteen. In iedere woning met haard is het van belang om het afvoerkanaal regelmatig schoon te maken en na te laten kijken op gebreken. De schoorsteenverger in Heeze zorgt voor een grondige reiniging, daarnaast levert Derks schoorsteenvegers nog enkele andere diensten die aan het dak en schoorsteen gerelateerd zijn. Plan direct een afspraak in, of lees verder op deze pagina voor meer informatie.

 

Comfort en veiligheid gaan hand in hand

Wanneer het kwik daalt, wordt het tijd om het haardvuur weer aan te steken. Vuur betekent rook, deze rook wordt normaal gesproken netjes via het afvoerkanaal naar buiten toe geleid. Wanneer dit kanaal langere tijd niet wordt gereinigd kan stof, vet en roet zich ophopen, wat de schoorsteen uiteindelijk zal verstoppen. De overlast kan ook een andere oorzaak hebben, denk aan een vogelnest of bladeren in de herfst. Een verstopping kan de ventilatie verminderen, en zelfs schoorsteenbrand is mogelijk. Een onvolledige ontbranding van bijvoorbeeld stookhout kan koolmonoxide opleveren, wat zeer gevaarlijk is. Daarnaast is een schone haard energiezuinig en voelt het in huis altijd comfortabel warm aan.

 

Het stopt niet bij schoorsteenvegen

Hier zijn vier veelvoorkomende handelingen die Derks Schoorsteenvegers uitvoert in de regio:

 

  1. Vegen van de schoorsteen: Het mag duidelijk zijn dat ons werk als schoorsteenveger in Heeze een kerntaak is binnen onze dienstverlening. Niet alleen werken we efficiënt en schoon, het gaat ook opvallend snel. Met 30 minuten zijn we vaak al klaar, achteraf geven we ook een veegbewijs af wat gebruikt kan worden voor de verzekering.
  2. Plaatsing van een schoorsteenkap: Wanneer de schoorsteen vrij blijft van takken, bladeren en vogelnesten, dan is er ook minder kans op problemen. Je kunt niet alle soorten vervuiling volledig voorkomen, met een schoorsteenkap plaatsen in Heeze kun je wel een flinke verbetering aanbrengen. Deze preventieve maatregel kunnen wij voor onze klanten uitvoeren, op basis van onze uitgebreide kennis en netwerk. Zo leveren en plaatsen we ieder type kap tegen scherpe tarieven.
  3. Verwijdering van een vogelnest: Een typisch probleem is het nestelen van vogels in het voorjaar. Die zoeken graag een beschutte plek op zoals een schoorsteen, die in deze tijd van het jaar niet in gebruik is. Wanneer een vogel aan het broeden is, mag je dit nest wettelijk gezien niet ruimen. Na het uitvliegen mag het wel, zo kun je de woning winterklaar maken. Laat het vogelnest verwijderen wat voordeel bij het stoken oplevert, en op een diervriendelijke wijze uitgevoerd wordt.
  4. Reiniging van de dakgoot: Schoonmaken kan veel betekenen, Derks Schootsteenvegers beperkt zich tot het dak. Wel kunnen we naast de schoorsteen ook de dakgoot reinigen in Heeze tegen een scherp tarief. Je hoeft zelf niet meer met een ladder en emmer aan de slag te gaan omdat wij toch al op het dak moeten zijn. En mocht je niet beschikken over een haard in huis; ook zonder schoorsteen kunnen we de dakgoot komen reinigen. Laat takken, bladeren en ongedierte verwijderen, zo voorkom je slijtage aan de goten en overstroming van neerslagwater.

 

Onze standaard prijzen maken onze service transparant en duidelijk. Voor maatwerk dienstverlening zullen we vooraf een heldere prijsopgave overleggen, informeer naar de mogelijkheden.

We zijn ook actief als:

Eenmalig vegen (van beneden) €65,-. Van bovenaf €89,-.

Elk 2e kanaal €30,-

Dakgoten reinigen €4,- per meter

Vogelnest verwijderen €150,-

Menu