Schoorsteenveger Nuenen

Maak nu een afspraak

Schoorsteenveger Nuenen

Veel mensen kunnen alleen maar dromen van een huis met een echte haard. Naast een fijne bron van warmte is het ook reuze gezellig om een (open) haard in huis te hebben. Dit betekent overigens niet dat het zorgeloos genieten is, het is wel een systeem dat van tijd tot tijd onderhoud nodig heeft. Omdat zelf het dak op klimmen voor veel mensen geen prettige gedachte is, kun je rekenen op de schoorsteenveger in Nuenen om de schoorsteen grondig te reinigen. Door aantasting en ophoping van vuil te verwijderen zal de haard weer optimaal presteren, wat naar het comfort ook de veiligheid in huis zal verhogen. Derks Schoorsteenvegers is een familiebedrijf dat graag de zorgen voor de schoorsteen overneemt, en dat tegen zeer redelijke tarieven.

 

Waardoor raakt een schoorsteenpijp vervuild?

Dit zijn de meest voorkomende oorzaken van vervuiling:

 

  • Door onvolledige verbranding blijven er restmaterialen aan de pijp kleven.
  • Vet en olie kunnen zich hechten aan de wand van de schoorsteenpijp.
  • Bladeren en takjes kunnen van boven in de schoorsteen vallen.
  • Vogels kunnen hier in het voorjaar hun nest bouwen.

 

Naast de oorzaken door te stoken, zijn er dus ook risico’s van buitenaf. Derks Schoorsteenvegers biedt voor al deze problemen een passende oplossing.

 

1. Schoorstenen vegen

Zoals we hierboven al hebben genoemd, adviseren we eenmaal per jaar een grondige reinigingsbeurt. Dit is en blijft een handmatig proces, met speciale haardblokken die de schoorsteenpijp ‘reinigen’ blijft veel vervuiling hangen. Bij Derks Schoorsteenvegers hanteren we vaste prijzen wat duidelijkheid schept. Na de werkzaamheden krijg je een veegbewijs, wat zekerheid biedt. Naast een losse klus is het ook mogelijk om een onderhoudsabonnement af te sluiten, zo ben je van alle zorgen verlost.

 

2. Schoorsteenkap plaatsen

Niet alleen de zege komt van boven, er kunnen ook bladeren, takken en andere soorten van vervuiling in de schoorsteen vallen die het afvoerkanaal na verloop van tijd zullen verstoppen. Een groot deel van deze vervuiling kun je eenvoudig oplossen door en schoorsteenkap te plaatsen in Nuenen. Wij kunnen voor ieder type schoorsteen een passende oplossing installeren, door onze connecties kunnen we voor lage kosten inkopen. Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

3. Vogelnest verwijderen

Wat zou de natuur zijn zonder vogels? In mei moet je wel oppassen, want al die eieren die worden gelegd kunnen terechtkomen in de schoorsteen. Want daar bouwen veel vogels een beschut nest. Tijdens de broedperiode mag je niet zomaar een vogelnest verwijderen in Nuenen, dit is wettelijk verboden, Na het uitvliegen mag het gelukkig wel, zo maken we de schoorsteen helemaal klaar voor het koude seizoen.

 

4. Dakgoten reinigen

Hoewel we van huis uit gespecialiseerd zijn in schoorstenen, zijn er ook veel klanten die ons vragen de dakgoot te reinigen in Nuenen. Dus ook deze service leveren we, op basis van een scherp tarief en met dezelfde zorg als voor de dakgoten. We verwijderen de vervuiling zodat het afwateringssyteem weer perfect werkt. Deze klus leveren ook aan mensen zonder haard, dus neem gerust contact met ons op en plan een afspraak in.

We zijn ook actief als:

Eenmalig vegen (van beneden) €65,-. Van bovenaf €89,-.

Elk 2e kanaal €32,50,-

Dakgoten reinigen €4,- per meter

Vogelnest verwijderen €150,-

Menu