Schoorsteenveger Oisterwijk

Maak nu een afspraak

Schoorsteenveger Oisterwijk

Waar rook is, is vuur.” Een duidelijke uitdrukking, maar dit hoeft niet altijd een gevaar te beteken. Bij een goed functionerende haard wordt er een vast materiaal verbrand zoals houtblokken of pellets, de fijne restmateriaal worden door de schoorsteenpijp als rook afgevoerd. Tenminste, zo zou het moeten zijn, maar wanneer de opening vervuild raakt is het mogelijk dat haardhout niet meer optimaal kan verbranden, wat zelfs tot schoorsteenbrand kan leiden. De schoorsteenveger in Oisterwijk zorgt ervoor dat deze gevaren worden vermeden, inclusief een veegbewijs wat handig is voor de verzekering. Derks Schoorsteenvegers is het familiebedrijf uit Tilburg dat zorg draagt voor jouw schoorsteen.

 

Een gezonde woning begint bij een gezonde schoorsteen

Wanneer je ooit de horrorverhalen hebt gelezen over schoorsteenbranden en de ellende die ze kunnen veroorzaken, dan is het geen wonder dat veel mensen toch overstag gaan en voor een CV-ketel kiezen. Toch zijn deze en meer gevaren eenvoudig te voorkomen door regelmatig onderhoud te plegen aan het systeem. Met slechts één goede schoonmaakbeurt per jaar door de professionele schoorsteenveger in Oisterwijk kun je weer een jaar vooruit. Naast een betere verbranding, wat de stookkosten kan reduceren, is er ook veel minder kans op een vervuilde lucht in huis of koolmonoxidevergiftiging.

 

Wij nemen schoorsteenvegen serieus

Als familiebedrijf met een jarenlange expertise weten we wel raad met schoorstenen. Hoewel de technieken in de loop der tijd verfijnd zijn, gaat er niets boven vakmanschap. Als schoorsteenveger in Oisterwijk werken we met moderne gereedschappen, en beheersen we technieken als ‘rope access’, zodat we ieder plekje op het dak snel en veilig kunnen bereiken. Zo kunnen we tegen een vast tarief iedere schoorsteen vakkundig reinigen.

 

Welke diensten bieden we aan?

Dat we schoorstenen vegen mag duidelijk zijn, hier zijn nog enkele diensten die we aanbieden.

 

  • In het voorjaar komt het vaak voor dat vogels een nest bouwen in schoorstenen die niet actief in gebruik zijn. Dit hoeft niet veel overlast te veroorzaken, het is in deze periode ook niet toegestaan om een nest met eieren te verstoren. Daarna kunnen we het vogelnest verwijderen in Oisterwijk, dit is namelijk een potentieel gevaarlijke vorm van verstopping. We doen dit zorgvuldig waarbij we het welzijn van zowel mens als dier in acht nemen.
  • Voorkom voortaan onnodige vervuiling van de schoorsteen en laat een schoorsteenkap plaatsen in Oisterwijk. Wij kunnen dit proces van begin tot eind uitvoeren. Zodra we het type schoorsteen hebben bepaald kunnen we een geschikte kap bestellen en vervolgens tegen een concurrerende prijs installeren.
  • Schoorstenen reinigen is niet de enige dienst die we verlenen op het dak, we maken namelijk ook dakgoten schoon. Hier komen dezelfde problemen naar voren; vervuiling door bladeren, takken en ongedierte. Voorkom lekkage en overstroming en laat periodiek de dakgoot reinigen in Oisterwijk door onze specialisten.

 

Derks Schoorsteenvegers hanteert vaste prijzen voor standaard diensten. Zo weet je vooraf precies waar je aan toe bent. Voor maatwerk opdrachten zullen we vooraf een heldere offerte uitbrengen. Neem gerust even contact met ons op voor meer informatie.

We zijn ook actief als:

Eenmalig vegen (van beneden) €65,-. Van bovenaf €89,-.

Elk 2e kanaal €32,50,-

Dakgoten reinigen €4,- per meter

Vogelnest verwijderen €150,-

Menu