Schoorsteenveger Rosmalen

Maak nu een afspraak

Schoorsteenveger Rosmalen

“Een tevreden roker is geen onruststoker.” Deze bekende uitdrukking is weliswaar niet bestemd voor rokende schoorstenen, maar het sentiment blijft overeind staan. Helaas functioneert niet iedere schoorsteen optimaal. Derks Schoorsteenvegers is de schoorsteenveger in Rosmalen die de met name de bewoners tevreden houdt door de schoorsteenpijp vakkundig te reinigen. Dan kan er weer met een gerust hart gestookt én gerookt worden. Deze en meer diensten leveren we tegen scherpe tarieven in Rosmalen en omgeving.

 

Voor welke werkzaamheden kun je een schoorsteenveger inschakelen?

Er wordt ons regelmatig gevraagd of het van belang is om een gespecialiseerde schoorsteenveger in Rosmalen langs te laten komen, of dat je zelf deze werkzaamheden kunt uitvoeren. Laten we beginnen onze voornaamste diensten in het kort te omschrijven:

 

Schoorstenen vegen

Het zal niemand verbazen dat we als schoorsteenveger in Rosmalen behoorlijk wat schoorstenen reinigen. Er bestaan producten om een haard ‘schoon te maken’, zoals blokken die ‘ontvetten’. Het probleem is dat deze oplossingen doorgaans van tijdelijke aard zijn, en lang niet altijd het probleem verhelpen. Het is voor de leek lastig om te bepalen of een schoorsteenpijp verstopt is, en wat de achterliggende oorzaak is. Naast een verminderde energie efficiëntie, is het ook mogelijk dat er koolmonoxide in huis komt vanwege een onvolledige verbranding. Ook schoorsteenbranden komen regelmatig voor door droge takken en/of bladeren.

 

Vogelnesten verwijderen

Niet alleen roet en vet van onderen, of takken en bladeren van boven, kunnen voor verstopping in de afvoerbuis zorgen. Vogels nestelen zich graag in deze beschutte ruimte, en dit wordt niet altijd direct opgemerkt. Daarnaast is het niet toegestaan om tijdens de broedperiode een vogelnest te verwijderen in Rosmalen of elders in Nederland. Na uitvliegen is dit wel mogelijk, en dan is er geen tijd te verliezen om voor het koude seizoen de schoorsteen weer spic en span te maken! Derks Schoornsteenvegers verwijdert vogelnesten op een mens- en diervriendelijke wijze, tegen concurrerende tarieven. Wacht niet te lang en neem contact met ons op voor meer informatie.

 

Dakgoten reinigen

Dit is een karwei dat veel mensen zelf aanpakken, wanneer je een stevige ladder in huis hebt kun je een heel eind komen. Het is wel een klus die onze schoorsteenvegers mee kunnen nemen als ze toch op het dak staan. Ook voor mensen zonder schouw of schoorsteen kan het praktisch én veilig zijn om bladeren, takken, nesten en zand te laten verwijderen. Na een dakgoot reinigen in Rosmalen is de kans op overstroming vele malen kleiner, het kan de levensduur van de dakgoten daarnaast flink verlengen. Neem geen onnodig risico en doe ook voor deze klus een beroep op Derks Schoorsteenvegers.

 

Schoorsteenkap plaatsen

Hoewel we altijd aanbevelen om een periodieke reiniging uit te laten voeren, betekent dit niet dat er geen preventieve mogelijkheden bestaan. Door een schoorsteenkap te plaatsen in Rosmalen kun je zowel in bosrijke gebieden als in het centrum van de gemeente voorkomen dat vervuiling van bovenaf in de schoorsteenpijp terecht kan komen. Wij kunnen op basis van het type schoorsteen en de wensen van de klant een passende schoorsteenkap leveren, inclusief montage.

 

Klim je zelf het dak op, of besteed je het liever uit? Dankzij onze scherpe en transparante tarieven zal dit geen lastige keuze zijn. Neem vrijblijvend contact op voor onze diensten, of plan direct een afspraak in.

We zijn ook actief als:

Eenmalig vegen (van beneden) €65,-. Van bovenaf €89,-.

Elk 2e kanaal €32,50,-

Dakgoten reinigen €4,- per meter

Vogelnest verwijderen €150,-

Menu