Schoorsteenveger Vlijmen

Maak nu een afspraak

Schoorsteenveger Vlijmen

Ze zeggen weleens “Eigen haard is goud waard”. Maar niet alle haarden zijn ‘goud’ van kleur, met name de schoorsteenpijp kan zwartgeblakerd van het roet zijn. Dit kan diverse oorzaken hebben, zoals hout of pellets in de haard die niet volledig tot ontbranding komen, maar ook takken, bladeren of een vogelnest. Schakel dan de schoorsteenveger in Vlijmen in, die naast reiniging ook ondersteuning biedt bij preventieve maatregelen zoals een schoorsteenkap plaatsen.

 

Wat kan de schoorsteenveger in Vlijmen voor je doen?

 

  • Schoorsteenvegen: Als gespecialiseerd bedrijf weten we dat schoorstenen die niet goed onderhouden worden levensgevaarlijk kunnen zijn. Om de drempel voor onze klanten zo laag mogelijk te houden rekenen we lage, vaste tarieven voor schoorstenen vegen. Het is daarbij mogelijk of eenmalig of af en toe van onze diensten gebruik te maken, het is ook een optie om hiervoor een doorlopend abonnement te nemen met korting.
  • Vogelnest verwijderen: Niet alleen door gebruik kan een schoorsteenpijp verstopt raken, vogelnesten vormen ook een belangrijke oorzaak van verstoppingen in de schoorsteen. Een vogelnest verwijderen in Vlijmen tijdens het broedseizoen mag niet, je zult eerst moeten wachten tot het nest is uitgebroed. Na uitvliegen mag het lege nest wel geruimd worden. Dit is belangrijk, want naast de obstructie waardoor rook geen weg naar buiten kan vinden, is het ook mogelijk dat droge takjes tot ontbranding komen, wat weer tot een schoorsteenbrand kan leiden.
  • Schoorsteenkap plaatsen: Niet alleen vogelnesten vormen een ‘gevaar van boven’. Ook kunnen er bladeren en takken in de schoorsteenpijp vallen. Dit kan worden voorkomen door een schoorsteenkap te plaatsen in Vlijmen. Door onze jarenlange expertise weten we precies welk type kap er op iedere schoorsteen past, en we kunnen deze producten tegen concurrerende prijzen leveren en monteren. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende berekening van de kosten.
  • Dakgoot reinigen: Omdat we bij Derks Schoorsteenvegers vaak op de daken van onze klanten staan, kregen we ook regelmatig de vraag of een dakgoot reinigen in Vlijmen ook tot de mogelijkheden behoort. Daarom bieden we nu ook deze dienst aan, we staan immers toch op het dak. Ook zonder haard of schoorsteen kunnen we dakgoten schoonmaken als op zichzelf staande dienst, wederom tegen een scherp tarief én op basis van een hoge kwaliteit dienstverlening. Zo kunnen de goten al het neerslagwater weer goed afvoeren.

 

Na reinigen een veegbewijs

Wanneer een schoorsteen voor een langere periode niet wordt onderhouden kunnen er verstoppingen ontstaan. Dit betekent een verminderde afvoer van rook, en tevens een verminderde aanvoer van verse lucht. Hierdoor kan materiaal niet volledig tot verbranding komen, wat weer tot koolstofmonoxide kan leiden. Wanneer dit in huis komt kan dit zeer gevaarlijke gevolgen hebben. Ook schoorsteenbrand ligt op de loer, kortom er zijn volop redenen om de schoorsteenveger in Vlijmen op professionele wijze de schoorsteen periodiek te laten reinigen. Na uitvoer van de werkzaamheden geven we standaard een veegbewijs af, die kun je aan de verzekering overhangen als attest van goed onderhoud.

 

Derks Schoorsteenvegers is een familiebedrijf, dat al jarenlang gegarandeerde topkwaliteit levert in de hele regio, waaronder Vlijmen, Den Bosch, Tilburg en Breda. Maak ook kennis met onze familie én onze dienstverlening.

We zijn ook actief als:

Eenmalig vegen (van beneden) €65,-. Van bovenaf €89,-.

Elk 2e kanaal €32,50,-

Dakgoten reinigen €4,- per meter

Vogelnest verwijderen €150,-

Menu