Vogelnest laten verwijderen?

Schoorsteenveger Derks verwijdert uw vogelnest
en laat u weer genieten van uw woning

Vogelnest verwijderen

Wil je een vogelnest verwijderen? Dan kan Derks Schoorsteenvegers wellicht iets voor je betekenen. Want wanneer een vogel zijn nest op jouw dak bouwt, kan de dakgoot of afvoer verstopt raken. Dit betekent dus dat jouw huis aardig wat waterschade kan oplopen. En dat is niet het enige nadeel aan vogelnesten op jouw dak. Vogels trekken ongedierte aan en kunnen ook ziektes verspreiden. Daarnaast geeft vogelpoep erg hardnekkige vlekken op jouw dakbedekking. Wanneer je dit wil voorkomen is het belangrijk dat professionals het vogelnest verwijderen. Uiteraard gebeurt dit op een diervriendelijke manier. In deze blog lees je meer over het verwijderen van vogelnesten.

De risico’s van vogelnesten op of rondom het dak

Een vogel is erg creatief in het bouwen van nesten. Dit zorgt ervoor dat je de kans loopt om een nest tegen te komen op verschillende plekken van je dak. Bijvoorbeeld een nest in de dakgoot, onder de dakpannen en zelfs achter zonnepanelen. Vooral wanneer er een nest in jouw schoorsteen wordt gebouwd, kan dit negatieve gevolgen hebben voor jouw huis en gezondheid. Wanneer de schoorsteen verstopt raakt, kunnen de schadelijke stoffen die uit de verbranding voortkomen niet worden afgevoerd. Dit heeft een roetbrand of een koolstofmonoxide vergiftiging tot gevolg. Vandaar dat het belangrijk is om vogelnesten te verwijderen.

Wanneer kan je het beste een vogelnest verwijderen?

Je kan op verschillende manieren een vogelnest verwijderen. Ten eerste is het belangrijk dat er gecheckt wordt of het nest leeg is. De Wet natuurbescherming stelt dat je een actief vogelnest niet mag verwijderen. Dan dien je eerst contact op te nemen met de gemeente. Derks schoorsteenvegers kunnen een vogelnest verwijderen. Soms is het namelijk belangrijk dat iemand met expertise een kijkje neemt bij het nest. Wanneer het vogelnest is weggehaald, raden wij je aan om vogelwering te plaatsen, zodat een nieuw nest wordt voorkomen.

Eenmalig vegen €55,- (abonnementsprijs €45,-)

Elk 2e kanaal €30,-

Dakgoten reinigen €4,- per meter

Vogelnest verwijderen €150,-

Dakreiniging v.a. €300,-

Menu